22 Aralık 2008 Pazartesi

2008′in en iyi oyunları

2008′in en iyi oyunları

E3 fuarı yaklaşırken, 2008′de oyunseverleri ekran başına bağlayan oyunlarla ilgili sıralamanın detayları da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. İşte iz bırakan 5 oyun…

Oyun dünyasında bütün gözler önümüzdeki hafta Amerika’da düzenlenecek olan E3 oyun fuarına odaklandı. Yakın gelecekte çıkacak olan oyunlar, yeni projeler ve geçtiğimiz yılın bilançosunun tutularak oyunseverlerle paylaşılacağı fuar tüm dünyadan milyonlarca oyun tutkununu da bir araya getirecek.

Fuara doğru yaklaşılırken bu yılın en çok satanları ve çeşitli platformlarda en çok ilgi gören oyunları da belli olmaya başladı. 2008′de oyun dünyasına damga vuran oyunlar ve detayları şöyle:

Grand Theft Auto IV

GTA’nın son bölümü özellikle hikayesiyle dikkat çekti. Aynı zamanda da suçluların dünyasına eğlenceli bir bakış getirerek hem daha kolay oynanabilirlik, hem de önceki bölümlere oranla daha da detaylandırılmış ve keyifli hale getirilmiş sürükleyici bir oyun sağladı. Bu özellikleriyle yılın en popüler oyunu olmayı da fazlasıyla hakketti.



Lost Odyssey

Ölümsüz asker Kaim’in destansı hikayesi, klasik “role-playing” tarzıyla oyunun fanatiklerini mest etmeyi başardı. Mistwalker Studios tarafından sunulan oyun çoğu oyunsevere göre fazlasıyla ses getiren Final Fantasy’den bile daha iyi. Xbox 360 için sunulan oyun, grafikleri ve oynanabilirliği ile de ön planda.



The World Ends With You

Tokyo’da geçen hikayesiyle yılın en yenilikçi RPG’si oldu. Nintendo DS için tasarlanan oyun baştan sona kadar düşünülen her detayıyla kullanıcılara neredeyse kusursuz bir eğlenceyi sunmayı başardı.



Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots

Onun hakkında oyundan çok bir filme benziyor demek belki de daha doğru olurdu. Şaşırtıcı sonuyla tüm dikkatleri üzerine çeken oyun, dramatik hikayesinin yanında oynanabilirliği ile de savaş oyunları arasında zirveye tırmandı. PS3 üzerindeki etkileyici görselliğini de anmadan geçmemek gerekir.



Professor Layton and the Curious Village

Sevimli karakterlerin zekice hazırlanmış bulmacaları çözmekle boğuştuğu oyun, çizgi filmleri anımsatan görsel şöleniyle de Nintendo kullanıcılarına keyifli dakikalar yaşattı.

Hiç yorum yok: